Graszoden

Uw tuin voorzien van een mooi groen gazon als speelveld voor de kinderen of als siergazon voor u zelf? John Schmitz Hoveniers maakt alleen maar gebruik van de beste graszoden, namelijk de graszoden van Queens Grass. Waarom zou u kiezen voor graszoden? Graszoden zijn ideaal wanneer u een mooi en strak gazon wilt. Doordat de graszoden altijd vers gesneden worden bij Queens Grass en in 1 lange rol gelegd worden ziet uw gazon er perfect uit en heeft onkruid weinig kans ten opzichte van gezaaid gras. Aanleg graszoden
  • Voor dat de graszoden gelegd gaan worden bereiden wij de grond van uw tuin voor door onkruid te verwijderen en de grond te egaliseren
  • Hierna wordt de grond bemest om deze extra vruchtbaar te maken
  • De graszoden kunnen nu gelegd worden door onze hoveniers
  • Als alle graszoden gelegd zijn dan wordt het geheel stevig aangerold

Tips

Als u net graszoden heeft gelegd, is het belangrijk om het gazon pas te maaien als het goed vastzit. John Schmitz kan u hierover meer informatie geven. Maai het gras niet te kort maar hou minimaal 4 centimeter gras over. Daarna kunt u het gazon 1 keer per week maaien.
Haal het gemaaide gras van het gazon af om dode plekken in de graszoden te voorkomen. Verder kunt u iedere 6 tot 8 weken de graszoden bemesten om het gras in topconditie te houden.
Als het droog weer is, is het verstandig om uw gazon te sproeien om het gras niet uit te laten drogen. Ook is het verstandig om uw graszoden 2 keer per jaar te laten verticuteren, bijvoorbeeld bij een voorjaars- en najaarsonderhoud. Hierdoor krijgt uw gras weer voldoende licht, lucht en water.

John Schmitz Hoveniers Assen Grasaanleg k

img_divider